O jogi

Beseda joga izvira iz sanskrta in pomeni povezati, združiti. Najpomembnejše vodilo joge je ahimsa ali nenasilje. Danes je joga eden najbolj celovitih sistemov, načinov življenja oziroma pogledov na svet, človeka in vsa živa bitja. Uči, da je vse v vesolju neločljivo povezano ter da lahko samo skozi spoznanje in doživetje te celovitosti vzpostavimo svoj notranji mir in dosežemo željeno znanje in trajno srečo.

Naše prvo bogastvo je dobro zdravje. Vadba joge v nas vzpostavlja harmonijo telesa, uma in duše. Preko telesnih položajev (asan), dihalnih vaj (pranajam), sproščanja, meditacije, moralnega in etičnega vedenja, zdravega prehranjevanja ter pozitivnega načina mišljenja in življenja nas vodi do celostnega zdravja, umiritve duha, do notranje harmonije, dobrega počutja in spoznavanja samega sebe.

o jogi2

Modrost joge je ponovno razkrila in potrdila sodobna znanost. Danes številne ugotovitve uglednih medicinskih in drugih znanstvenih ustanov po svetu potrjujejo, da je joga orodje za ohranjanje dobrega psihofizičnega počutja v stresnem vsakdanjiku. Kako zelo jogo potrebujemo v sodobnem življenjskem tempu, pa zgovorno pričajo milijoni ljudi, ki jim pomeni redke trenutke, ko se lahko posvetijo svojemu zdravju in sprostitvi.