Mahasivaratri

Praznujemo Šivaratri!

Iskrenje v zvoku vesolja predstavlja kozmično zavest, ki se iz ene manifestira v mnogo oblik. Kozmična zavest se spremeni v individualno zavest.

"Eno v vsem in vse v Enem", pravi Sri Holy Guruji.

Šiva pomeni svetlobo in zavest, on je iskra v zvoku, ki vse razsvetli.

Ratri pomeni nevednost, temo, bolečino in trpljenje. Svetloba Šive pa je tista, ki sveti (življenje) v vsakem atomu in s tem v vsakem živem bitju. Šakti je moč vesolja, energija, ki se združi s Šivo. On je čista zavest in vzhajajoča svetloba, ki je kot bleščeče žarenje sonce.

V (vsem) mesecu Šivaratri ima ta energija pozitiven vpliv na vsa živa bitja. Tisti, ki iščejo Boga, lahko dosežejo čisto zavest, jasne misli, srečo v srcu in umirjen um. Bhakte, ki to razumejo, lahko doživijo pomemben razvoj. Ta čas blagoslavlja vsemogočni Swayambhu, ki je vedno z nami in izpolnjuje naše želje.

Učenci se na ta čas pripravljajo s pozitivnimi mislimi in se izogibajo negativnim odnosom, kot so sovraštvo, ljubosumje, pohlep, sebičnost in strast. Prav zato se Deva Mahadeva imenuje Bog Bogov. Swayambhu je prvi in največji, Bog vseh Bogov. Popil je strup, da je odstranil grehe in karme vseh živih bitij, ne samo tistih, ki verjamejo vanj, ampak vseh živih bitij. Strup simbolizira naše grehe. Preko NJEGA, njegovega obstoja in milosti, lahko ne le ljudje, ampak vsa živa bitja vstopijo v Najvišje. Njegovo žarenje bo doseglo vse atome, naravo in celotno zemljo. Njegova skrb je namenjena vsemu stvarstvu. Pod nadzorom ima negativne Ašura šakte, jih obvladuje in pomirja.

Torej, meditirajte o Šivi in prečiščujte svoje telo, um, dušo, misli in zavest, da bo vaša dživatma lahko plesala na kozmični ravni v čudovitih modrih lokah. Naj se individualna zavest spoji z vesoljno zavestjo in usmerja pogled na mater šakti, ki jo imenujemo OM-šakti.

Želim vam božanski in blagoslovljen Mahašivaratri, s svetlobo Sri Devpurijija, milostjo Sri Mahaprabhujija in vodstvom Sri Holi Gurujija.

 

OM NAMAH ŠIVAJA


OM TRIJAMBAKAM JADŽAMAHE

SUGANDHIM PUŠTIVARDHANAM

URVARUKAMIVA BANDHANAN

MRITJORMUKŠIJA MAMRITAT

OM ŠANTIH ŠANTIH ŠANTIH

 

Z ljubeznijo, Vishwaguruji