21. junija praznujemo dan joge. Letos smo s slavjem že zgodaj začeli. 12. junija nas je namreč s svojim prihodom v Novo mesto počastila Njena Ekscelenca gospa Namrata S. Kumar, indijska veleposlanica. V Kulturnem centru Janeza Trdine se je ob priložnosti prihajajočega dneva joge odvil kulturni dogodek v sodelovanju z Veleposlaništvom Indije, Mestno občino Novo mesto, Zavodom Novo mesto ter društvom Joga v vsakdanjem življenju Novo mesto. 

Dogodek se je pričel ob 9. uri z nagovori indijske veleposlanice Njene Ekcelence gospe Namrate S. Kumar, podžupana MO Novo mesto gospoda Urbana Kramarja in gospoda Mitje Valentinca, koordinatorja iz Zavoda Novo mesto. Na praktični način je jogo udeleženim predstavil Ervin Poredoš, inštruktor, ki jogo po Sistemu Joga v vsakdanjem življenju avtorja Paramhansa Swamija Maheshwaranande poučuje že več kot 30 let. Na vadbi, ki je trajala uro in pol je vsakdo od udeleženih lahko občutil blagodejne učinke jogijskih vaj - asan, pranajame in meditacije. 

Podobni dogodki se bodo v prihajajočih dneh zvrstili po vsej Sloveniji. Vrh dogajanja bo v sredo, 21. junija 2023, na mednarodni dan joge. Društvo Joga v vsakdanjem življenju Novo mesto bo mednarodni dan joge obeležilo v torek, 20. junija 2023, ob 19. uri, v prelepem parku Gradu Sevnica, kjer bo na prostem potekala vadba joge primerna za vsakogar. Vabljeni, da se nam pridružite!

IDY 2023

IDY 2023 1

IDY 2023 2