Knjiga JVVZV Sloveniji vadba Joge v vsakdanjem življenju poteka na 108 lokacijah. Vadbo vodijo usposobljeni in certificirani inštruktorji, ki imajo za seboj večletno izobraževanje in opravljene izpite na državni in mednarodni ravni.

Vsak inštruktor Joge v vsakdanjem življenju opravi izobraževanje in izpit iz splošnih vsebin na Olimpijskem komiteju Slovenije. Diplomo in naziv rekreativni športni delavec podeljujeta Olimpijski komite Slovenije in Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport. Interno izobraževanje in izpit 1. stopnje za naziv Vaditelja joge in 2. stopnje za naziv Inštruktorja joge pa opravi na Zvezi joga društev Slovenije.

Najpomembnejši izpit, s katerim pridobi mednarodni certifikat, inštruktor Joge v vsakdanjem življenju opravi v tujini. Organizira ga mednarodna krovna organizacija Sri Deep Madhavananda Ashram Fellowship - Yoga in Daily Life® International.

Vsi inštruktorji Joge v vsakdanjem življenju redno izpopolnjujejo svoje znanje in izkušnje na domačih in mednarodnih seminarjih, ki jih vodi avtor Sistema Joga v vsakdanjem življenju Vishwaguru Paramhans Swami Maheshwarananda (Vishwaguruji).